Lees voor

Terug naar overzicht

Save the date: kennispodium op 19 november

Publicatiedatum: 18 september 2024

Op dinsdagmiddag 19 november organiseert Naktuinbouw een kennispodium voor geregistreerde bedrijven en bestuurders. Reserveer 19 november alvast in uw agenda.

Evolutie van toezicht

Het thema van dit kennispodium richt zich op de evolutie van toezicht in onze sector. Met name in de groentezaden is de afgelopen jaren het toezicht verschoven naar meer eigen verantwoordelijkheid voor de bedrijven. De focus is hierbij verschoven naar controle van afzonderlijke partijen naar procesgericht toezicht met behulp van erkenningssystemen. In dit kennispodium gaan we verkennen in hoeverre deze systematiek ook mogelijk is in de opkweek van teeltmateriaal in de Boomkwekerij. Helpt dit om toenemende fytosanitaire risico’s en schade als gevolg van kwaliteitsorganismen te verminderen of beschouwen we dit als ballast?

Successen

Met elkaar gaan we verkennen wat de succesfactoren zijn van procesgericht toezicht en hoe we borgen dat dit blijft voldoen aan steeds veranderende normen. Aan de hand van de ‘lessons learned uit onder andere de groentezaden’ gaan we in discussie wat de toepasbaarheid is in de boomkwekerij. Welke kansen en obstakels zien we? En wat betekent dit voor bedrijven in de sector?

We ontmoeten u graag op 19 november

Kwaliteitsmedewerkers, ceo's en beleidsmedewerkers uit de boomkwekerijsector ontmoeten we graag op 19 november. Diverse deskundigen bespreken welke veranderingen in het toezicht hebben plaatsgevonden en welke impact dit heeft op de dagelijkse praktijk. Hierbij ligt de nadruk op de rol van bedrijven: hoe navigeren zij door de steeds complexere eisen? En welke strategieën zijn het meest effectief gebleken?

Dit kennispodium biedt u de gelegenheid om in gesprek te gaan met experts en collega’s over de toekomst van toezicht in onze sector. Mis deze kans niet om inzicht te krijgen in de nieuwste ontwikkelingen en om uw eigen visie te delen.

Houd onze website in de gaten voor meer informatie.

Terug naar overzicht