Lees voor

Terug naar overzicht

We verstrekken geen bemonsteringszakjes meer vanaf 1 januari 2025

Publicatiedatum: 2 oktober 2024

U kunt nog tot het einde van dit jaar kleine hoeveelheden bemonsteringszakjes (Bioreba) bij ons aanvragen. Vanaf 1 januari 2025 stopt Naktuinbouw Gezondheid, Testen & Analyses met deze service.

Zes jaar geleden stapte Naktuinbouw Gezondheid, Testen & Analyses over op het gebruik van bemonsteringszakjes (Bioreba) voor alle bladtoetsen met PCR en ELISA.

Werden de monsters niet in bemonsteringszakjes aangeleverd? Dan deden wij dat alsnog zelf. De extra kosten die daarbij kwamen kijken, waren voor onze rekening. Sinds 1 januari 2024 brengen we de handelingskosten in rekening voor monsters die niet in bemonsteringszakjes zijn aangeleverd (zie actuele tarievenlijst).  

Kleine hoeveelheden (tot honderd zakjes) konden gratis bij Naktuinbouw aangevraagd worden. Vanaf 1 januari 2025 stopt Naktuinbouw Gezondheid, Testen & Analyses met het verstrekken van bemonsteringszakjes. 

Waarom levert u materiaal aan in bemonsteringszakjes?

Veel virustoetsen worden tegenwoordig uitgevoerd met gevoelige methoden. Hierdoor zijn mogelijke infecties in een vroeg stadium detecteerbaar. Virustoetsen kunnen ook eventuele kruisbesmettingen tussen (sub)monsters detecteren.  

Door de juiste monstername / aanlevering kunt u kruisbesmetting bij het nemen van de monsters voorkomen. Het laboratorium heeft hiermee een uniforme en robuuste werkwijze. Aanleveren in bemonsteringszakjes zakjes heeft voor u als voordeel dat de kans op kruiscontaminatie vermindert en de doorloop op het laboratorium sneller gaat.  

Hoe verstuurt u de monsters in bemonsteringszakjes?

U verstuurt bemonsteringszakjes open. U hoeft deze dus niet dicht te nieten of te sealen. U kunt de zakjes eventueel bundelen met een elastiek. De omzak of doos moet wel worden afgesloten.  

Verzendadres voor monsters: 
    Naktuinbouw  
    t.a.v. Administratie Laboratoria  
    Postbus 40  
    2370 AA Roelofarendsveen 

Bekijk de handleiding voor het gebruik van bemonsteringszakjes.

Waar kunt u bemonsteringszakjes (Bioreba) bestellen?

Dit kan via de Bioreba-website of via hun distributeurs. 

Terug naar overzicht